Statens Museum for Kunst I - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Statens Museum for Kunst I - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Statens Museum for Kunst I - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Statens Museum for Kunst I - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Statens Museum for Kunst I - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Statens Museum for Kunst I - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København

Statens Museum for Kunst I

Udviklingsprojekt

Udstillingshal med hængende etager, som S-togene passerer igennem, via et glasrør.

Projektbaggrund 

Intet sted i verden findes der en udstillingshal, der kombinerer byens rum og produktion med alt hvad det indebærer af berøringsflader til trafikken. Dette forslag, udført i samarbejde med ingeniør Erik Reitzel, går ud på at opføre en bygning, der er en kombination af en udstillingshal og en S-togs-holdeplads.

Udvalgte S-togslinier passerer via et glasrør igennem udstillingshallen, og hvis folk ønsker det kan de stige af og på, midt blandt udstillingsobjekterne. Denne 4000 kvadratmeter store udstillingshal konstrueres med flytbare hængende etager - indbyrdes forbundet af spinkle gangbroer, trapper og elevatorer - hvorfra man kan gå på oplevelse i de forskellige udstillingsverdener. Størstedelen af hallen vil komme til at være under gadeniveau, hvilket skaber mulighed for, at arbejde med et ikke uvæsentligt overraskelsesmoment. Nedgravningstanken betyder nemlig, at byggeriet udefra vil kunne komme til at syne meget anonymt og roligt, således at man fuldkommen forbløffes når man træder ind i denne højteknologiske hal. På metrostationen Louvre i Paris har man museumsgenstande på stationen, hvilket kan give en forsmag på ideen om, at køre med tog direkte ind i udstillingshallen.

Projektet er beskrevet i Politiken, samt er beskrevet i udførlig artikel i artikelsamling

Byggeri
*
Arkitekturværkstedet Strandgade 30, st.tv 1401 København K tlf 33 13 27 25 www.arkitekturvaerkstedet.dk