Det Danske Hus for Kunst og Videnskab - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Det Danske Hus for Kunst og Videnskab - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Det Danske Hus for Kunst og Videnskab - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Det Danske Hus for Kunst og Videnskab - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Det Danske Hus for Kunst og Videnskab - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Det Danske Hus for Kunst og Videnskab - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Det Danske Hus for Kunst og Videnskab - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Det Danske Hus for Kunst og Videnskab - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København

Det Danske Hus for Kunst og Videnskab

Udviklingsprojekt i samarbejde med Københavns Vidensbørs v. økonom Nicolai PeitersenProjektbaggrund 

København er en by med tårne, byens vigtigste huse rager op. Det Danske Hus for Kunst og Videnskab tænkes opført ved havnearealerne og skal markere sig som et af byens tårne - med status af et internationalt kulturelt/videnskabeligt kraftcenter, hvis aktiviteter kan profilere Danmark indadtil over for dets borgere og udadtil over for den øvrige verden. Kraftcentret skal fremstå som et markant bygningsværk, der kan danne ramme omkring samarbejde og udveksling på tværs af landegrænserne.
Målet er at skræddersy denne vision - med det langsigtede håb, at regeringen, ministerierne, Universitetet og Kunstakademiet ville kunne benytte de ambisiøse faciliteter til officelle besøg, midlertidige boligmuligheder for særligt udvalgte videnskabsfolk, kunstnere og politikere, samt danne ramme om udstillings- og kongres-virksomhed i relevante sammenhænge.
Det Danske Hus for Kunst og Videnskab skal fungere som en hele tiden ajourført base af viden, hvis mål løbende er at sikre ideelle vækstbetingelser for Danmarks talentmasse. Bygningen skal kunne formidle udførlige oplysninger om bemærkelsesværdige, såvel danske som udenlandske, resultater - ved at have faciliteter som større indendørs og udendørs udstillingsarealer, et udførligt engelsk bibliotek, eget forlag, auditorier, mødesale og presserum samt en administration/pressetjeneste med internationalt kontaktnet.
Bygningsanlægget indeholder en række elegante gæsteboliger i forskellige størrelser, placeret i et kun 9 meter x 9 meter bredt solenergitårn, med storslået udsyn over hovedstaden og havneløbet. På toppen er indplaceret en udsøgt restaurant og udsigtscafe.

Se Artikelsamling for udførlig artikel i Berlinske Tidende samt  Tænketanken Kesera udgivelse nummer 1

Byggeri
*
Arkitekturværkstedet Strandgade 30, st.tv 1401 København K tlf 33 13 27 25 www.arkitekturvaerkstedet.dk