Landbolig på Møn - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Landbolig på Møn - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Landbolig på Møn - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Landbolig på Møn - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Landbolig på Møn - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Landbolig på Møn - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København

Landbolig på Møn

Bygherre : Keramiker Ursula Munch-Petersen og
Kunstmaler Erik Hagens

Byggeår : 1996

Projektbaggrund

I den ene længe af en firelænget gård på Møn er der indrettet en mindre gæstebolig på ca. 60 m2 med
udsyn mod Møns Klint. Det oprindelige materialevalg fra denne velbevarede bindingsværk-gård fra
1700-tallet er videreført i gæsteboligen, således at enkle trækonstruktioner og murværk er gennemgående materialer her også. Det arkitektoniske udtryk er dog udført i et nutidigt formsprog med funktionelle bade- og køkken-facilileter, gulvvarme og en række særligt indbyggede nicher og skabe til hver især bøger, sengetøj, håndklæder, shampoo, toiletpapir. Her er tale om et sammenhængende rumforløb uden døre, med halvvægge til at markere hhv. entré og køkkenzonen, og så en let skærmvæg ved sove-zonen. Dog er der isat døre til toilettet og ankomstdøren, udført som simple revledøre i træ, som det var almindeligt på mange af gårdene før i tiden.
Omkring gården er der adgang til et herligt haveanlæg, hvor der nu er udplantet mange nye frugt-træer og buske, samt en række vildeblomster og træer, der skaber et lidt vildt præg som danner et fint samspil med havens oprindelige struktur. Fra hus og have er der havudsigt og kun 5 minutters gang derfra ligger strand med udsyn til Tøveldestenen fra Istiden.

Beskrevet i Berlingske Tidende

Byggeri
*
Arkitekturværkstedet Strandgade 30, st.tv 1401 København K tlf 33 13 27 25 www.arkitekturvaerkstedet.dk